Hrvatski radio

Radio Knin

Održan kulinarski show u OŠ Domovinske zahvalnosti

10.06.2020.

15:59

Autor: Lidija Grubišić

Održan kulinarski show u OŠ Domovinske zahvalnosti

Održan kulinarski show u OŠ Domovinske zahvalnosti

Foto: - / -

Javnom kampanjom o podizanju svijesti i važnosti zdrave prehrane, Osnovna škola Domovinske zahvalnosti obilježila je 25. obljetnicu osnutka. Učenici osmih razreda, uz pomoć profesionalnih kuhara iz splitske udruge Škmer, kuhali su mesni ragu s njokama.

Dio je to europskog projekta vrijednog 925 000 kuna kojemu je cilj pružiti učenicima nove izvannastavne aktivnosti te promicati navike zdrave prehrane.  Naime,  europskim sredstvima škola je uredila i opremila suvremenu kuhinju u kojoj će učenici stjecati neke kuharske vještine.  U ovaj su projekt  uključeni učenici sedmih i osmih razreda, a danas ih je kuhalo 30-ak. Stručnu pomoć pružilo im je deset profesionalnih kuhara iz splitske udruge Škmer.  Pripremali su mesni ragu s njokama. Utrošeno je oko 40 kilograma luka, preko 20 litara maslinova ulja, oko 100 kilograma mesa . Skuhano je 500 porcija. Dio je podijeljen vatrogascima, policiji, zdravstvenim djelatnicima , a dio su kušali učenici i građani. I svi su složni u jednom – jelo je jako ukusno i pikantno!

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.