Hrvatski radio

Radio Knin

Održan okrugli stol o uslugama za nezaposlene osobe

26.04.2022.

14:16

Autor: Lidija Grubišić

Okrugli stol

Okrugli stol

Foto: L.Grubišić / HRT

Ekološka udruga Krka održala je okrugli stol na temu Razvoj usluga za nezaposlene osobe. Bio je namijenjen prije sve svega dionicima koji se bave nezaposlenim osobama, kao što su predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Pučkog otvorenog učilišta i raznih udruga. 

Kako iskoristiti potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje, koje sve usluge nudi Hrvatski zavod za zapošljavanje, koje su najugroženije skupine nezaposlenih, o svemu tome bilo je riječi na okruglom stolu kojeg je organizirala Ekološka udruga Krka u sklopu europskog projekta Ekološko-informativni centar.

„Cilj nam je unaprjeđenje usluga za nezaposlene osobe među lokalnim dionicima tržišta rada s područja grada Knina. Zanima nas kako poboljšati usluge namijenjene nezaposlenima kroz suradnju, inovativne izvaninstitucionalne usluge te suvremen pristup nezaposlenim osobama”, ističe voditeljica projekta Marija Ujaković.

Vladislav Sušilović, iz kninske ispostave HZZ-a govorio je o novoj mjeri Zavoda za zapošljavanje „Vaučeri za obrazovanje”. Riječ je o financijskoj podršci za stjecanje dodatnih znanja i vještina koju mogu koristiti i nezaposlene i zaposlene osobe s navršenih 15 godina života. Maksimalan iznos vaučera je 10 000 kuna, a novac se isplaćuje odabranom pružatelju usluge obrazovnog programa. Na području Šibensko-kninske županije dva programa trenutno provodi samo Pučko otvoreno učilište Knin.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.