Hrvatski radio

Radio Knin

Održan Sajam razmjene predmeta i ekološka radionica

25.02.2023.

12:43

Autor: HRT

radionica

radionica

Foto: L. Grubišić / HRT

U prostorijama Informacijsko inovacijskog inkubatora u Kninu održan je Sajam razmjene predmeta i edukativna radionica o mjerama sprječavanja nastanka otpada, odvojenom sakupljanju komunalnog otpada i prednostima kompostiranja i recikliranja. Organizator je Grad Knin, a sufinancirao je Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša.   

Zanimljivo predavanje održala je Maja Kutlača iz Ekološke udruge Krka. Govorila je o vrstama otpada i štetnosti po okoliš te na koji način ljudi mogu doprinijeti čistom okolišu. 

„Trebamo prije svega racionalno kupovati. Izbjegavati proizvode koji u plastičnoj ambalaži jer plastični otpad jedan je od gorućih ekoloških problema. Kući trebamo što više odvajati otpad i što je moguće više kompostirati”, poručila je Maja Kutlača.

Kako bi se ukazalo na problem gomilanja nepotrebnih stvari organiziran je Sajam razmjene predmeta. Ekološka udruga prikupila je dosta toga, od odjeće, obuće, dječjih igračaka, knjiga, slikovnica i slično. Svi koji žele razmijeniti predmete mogu doći u 3i inkubator do 17h. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.