Hrvatski radio

Radio Knin

Održana 3. sjednica Gradskog vijeća

29.07.2021.

17:17

Autor: Sunčica Cokarić

Održana 3. sjednica Gradskog vijeća

Održana 3. sjednica Gradskog vijeća

Foto: - / -

Vijećnici su usvojili drugi ovogodišnji rebalans proračuna kojim su prihodi povećani za 43,4 milijuna kuna i sada iznose 182,4 milijuna kuna. Knin postaje jedan od gradova potpisnika Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju

Povećanje proračuna čine prihodi planirani iz europskih sredstava te očekivani kapitalni prihodi iz državnog proračuna.
U drugi rebalans uključen je i višak prihoda Grada iz prošle godine koji iznosi 8,8 milijuna kuna, istaknula je izvjestiteljica zamjenica gradonačelnika Kristina Perić:

Mostov vijećnik Tomislav Čolak u raspravi je obrazložio zašto ne podržava rebalans, a odgovorio mu je gradonačelnik Mario Ćaćić:

Na prijedlog Izmjena Programa održavanja komunalne infrastrukture primjedbu je imao vijećnik Mario Krišto, na što je isto odgovorio gradonačelnik Ćaćić:

Na sjednici je izglasana odluka da grad Knin postane jedan od gradova potpisnika Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju i time se obvezao do 2030. godine smanjiti emisiju ugljik dioksida za 40 %.

Gradsko vijeće usvojilo je i prijedlog o izmjeni Odluke o izradi Urbanističkog plana uređenja bivše vojarne Krka. Izmjenu je obrazložio Mario Ćaćić:

Vijećnička pitanja iskoristili su SDSS-ova vijećnica Anja Šimpraga i Mostov Tomislav Čolak. Na Šimpragin prijedlog da se osnuje Lokalna akcijska grupa, gradonačelnik Ćaćić obrazložio je zašto je Grad podnio zahtjev Lokalnoj agencijskoj grupi Krka sa sjedištem u Drnišu da im se Knin pridruži:

Gradonačelnik je odgovorio i na prijedlog Tomislava Čolaka da Grad osnuje registar stanova:

Na sjednici je usvojen i prijedlog imenovanja Sandre Žulj Cigić za novu ravnateljicu Pučkog otvorenog učilišta Knin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.