Hrvatski radio

Radio Knin

Održana 3.sjednica Gradskoga vijeća

02.10.2017.

17:31

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je održana 3.sjednici Gradskoga vijeća grada Knina. Odmah na početku, gradonačelnik Marko Jelić, predložio je da se s dnevnog reda skine točka o ustrojstvu i djelokrugu Jednistvenog upravnog odjela.Obrazložio je to činjenicom da prijedlog treba doraditi, pa pozvao sve vijećnike na suradnju

Zatim su vjećnici svjedočili polaganju prisege nova dva vijećnika. Naime, HDZ-ov vijećnik Luka Lubina dao je ostavku na tu dužnost, a zamjenit će ga Goran Mrnjavac. Vijećnica Josipa Rimac, zbog odlaska na novu funkciju, svoj je mandat stavila u mirovanje, a zamjena joj je Nenad Tisaj.

Bez puno pitanja, vijećnici su usvojili Programe – socijalnih davanja, javnih potreba u kulturi, sportu, kao i polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna grada Knina.

Govoreći o programu gradnje objekata i komunalne infrastrukture, izvjestitelj Ivica Brčina, kazao je da grad neće moći realizirati projekt modernizacije javne rasvjete, jer Fond za zaštitu okoliša, zbog financijskih poteškoća, ove godine neće raspisivati natječaj za tu namjenu.

Iz istiga razloga upitna je sanacija odlagališta Mala Promina, Fond razmišlja i o odustajanju od projekta, a grad će tražiti druga povoljna rješenja.

Zbog nedostatka novca, Grad za sada se odustaje od izgradnje kapelice s mrtvačnicom.

Vijećnici su raspravljali i o drugom rebalansu proračuna, koji je uslijedio jer je došlo do značajnih promjena u pogledu promjene politike poslovanja grada Knina. Pa tako u predloženom, a potom i usvojenom rebalansu, prihodi iznose nešto više od 62 milijuna 265 tisuća kuna, rashodi su 56 milijuna 778 tisuća kuna, iz čega proizilazi višak prihoda u iznosu od 5 milijuna 487 tisuća kuna.

Vijećnici su imenovali i Povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

8 dana

Zamućenje vode

Čaša vode