Hrvatski radio

Radio Knin

Održana 6. promocija stručnih prvostupnika kninskog Veleučilišta

20.12.2013.

14:43

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je u Kninu održana šesta promocija stručnih prvostupnika Veleučilišta "Marko Marulić". U sklopu promocije dodijeljene su i nagrade osobama zaslužnim za rad i razvoj Veleučilišta.

Na šestoj promociji kninskog veleučilišta danas je prisegnuo 41 prvostupnik. Oni su promovirani u stručne prvostupnike ekonomije, inženjere poljoprivrede krša i inženjere prehrambene tehnologije. Dekan veleučilišta profesor doktor Mirko Gugić čestitao je prvostupnicima i njihovim profesorima kazavši kako je promocija najsvečaniji čin u radu jedne visokoškolske ustanove. Dekan Gugić poručio je slavljenicima da i dalje usvajaju znanja i razvijaju vlastite ideje koje će ih voditi kroz život. Buduće mlade stručnjake pozdravili su i ostali profesori, te gradski i županijski čelnici, među kojima i zamjenik Šibensko-kninskog župana Tomislav Vrdoljak. Vrdoljak je naglasio kako županija, u skladu sa svojim mogućnostima nastoji što više unaprijediti visoko školstvo na našem području i to potkrijepio sljedećim financijskim pokazateljima. U ime prvostupnika nazočnima se obratio Hrvoje Goreta, koji je naglasio kako nije bilo lako doći do stečene titule i znanja, ali zahvaljujući međusobnoj suradnji studenata i profesora uspjeli su ostvariti svoj veliki cilj. U sklopu promocije dodijeljena su i brojna priznanja i nagrade. Priznanje dekana dobili su prvostupnici koji su završili studij s najvišim prosjekom ocjena, a to su: Željka Puncet, Hrvoje Goreta, Vjera Zorić i Marko Marić. Posebno priznanje za sportske uspjehe dobio je Stipe Jarloni. Nagrade za rad, razvoj i promociju kninskog Veleučilišta dobili su: viša predavačica Emilija Friganović, udovica legendarnog generala Andrije Matijaša Pauka, Nada Matijaš, bivši gradski pročelnik Milivoj Rimac, profesorica zagrebačkog Agronomskog fakulteta Vesna Pavić, bivši kninski gradonačelnik Vinko Marić te Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.