Hrvatski radio

Radio Knin

Održana burna sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

22.09.2020.

21:37

Autor: Lidija Grubišić

Održana burna sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

Održana burna sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

Foto: - / -

Nakon ljetne stanke gradski vijećnici Knina odradili su 39. sjednicu s čak 25 točaka. Usvojili su izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana kojima se, između ostalog, na zahtjev većeg broja građana, poljoprivredno zemljište prenamjenjuje u građevinsko.

Na mjestu nekadašnje Škole učenika u privredi gradit će se stambena zgrada za zbrinjavanje kadrova. Određena je i nova  lokacija za Autobusni kolodvor – križanje ulica 4. Gardijske brigade i ulice Seljačke bune.

Direktor Komunalnog poduzeća Damir Velić podnio je izvješće o poslovanju za prošlu godinu. A godinu je Komunalac završio s gubitkom od 372 000 kuna koji je, kako je rekao Velić, posljedica troškova nastalih nakon protoka probnog rada uređaja za pročišćavanje otpadnih voda  kao i održavanja uređaja u stanju funkcionalne ispravnosti.  Oko pročistača vodio je raspravu s  HDZ-ovim vijećnikom Nenadom Tisajem i vijećnicom MOSTA Marijom Ćurić, a o ovoj problematici govorio je i zamjenik gradonačelnika Marijo Ćaćić .

Gradonačelnik Marko Jelić podnio je polugodišnje  izvješće o radu ističući zadovoljstvo što su raznim mjerama pomogli poduzetnicima u vrijeme izbijanja pandemije.  Naveo je projekte koji su u pripremi, od sportskog  centra Marunuša do uređenja stare gradske jezgre.

Vijećnici su usvojili IV rebalans proračuna koji je rezultat epidemije i smanjivanja nekih stavki prije svega  za sport i kulturu jer su  mnoge  manifestacije odgođene i otkazane.  Neke promjene su doživjeli i programi održavanja i građenja komunalne infrastrukture.

Cijela sjednica protekla je u prepucavanju vladajućih i oporbenih vijećnika. Poslovnik je malo tko poštivao, dobacivalo se s klupe. Teške riječi padale su između HDZ-ovog vijećnika Nenada Tisaja i gradonačelnika Marka Jelića. Tisaj mu je rekao da laže, Jelić njemu da se blamira. Iskre su vrcale i između gradonačelnika i nezavisne Marine Krvavice. Na pitanje koliko je ljudi zaposlio u gradskoj upravi i gradskim tvrtkama, a da s njim nisu rodbinski, prijateljski ili politički povezani, gradonačelnik je odgovorio „Tko o čemu, vi o poštenju“.  Krvavica je rekla da  ga može biti sram jer se zna na koju je narodnu izreku  mislio. Na kraju sjednice vijećnik Davor Ilić žestoko je prozvao predsjednicu GV-a Vedranu Požar zbog načina vođenja sjednice, a kada je počeo tumačiti članke Poslovnika, ustao je HDZ-ov Josip Bebek i „počastio“ ga riječima poput  „budaletino".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.