Hrvatski radio

Radio Knin

Održana edukacija u sklopu porgrama "Iskoristi priliku!"

17.01.2019.

15:45

Autor: Dragan Gligora

Održana edukacija u sklopu porgrama "Iskoristi priliku!"

Održana edukacija u sklopu porgrama "Iskoristi priliku!"

Foto: - / -

U sklopu projekta "Iskoristi priliku!" danas je održana jedna od niza edukacija namijenjenih stručnjacima u kojima je tema problem marginalizirane populacije, posebno njihovo zbrinjavanje i uključivanje u svijet rada. Edukaciji je nazočio velik broj stručnjaka, socijalnih radnika i udruga.

Prezentaciju o problemu zlostavljanih osobama i radu s njima održala je Ivana Ondini iz splitske udruge "Zdrav život". Ona je posebno ukazala na načine ophođenja sa zlostavljanim osobama, među kojima ima najveći broj žena.

Ondini je temeljito obrazložila kako se treba odnositi sa žrtvama obiteljskog nasilja, kako im pomoći i tako ih na što bezbolniji način rehabilitirati i pomoći im, između ostalog. u pronalasku posla. Brojni predstavnici udruga, potaknuti predavanjem, iznijeli su cijeli niz problema s kojima se susreću u sličnim slučajevima. Jedina županijska udruga koja ima savjetovalište za zlostavljane osobe, žrtve obiteljskog nasilja, ponajviše ženama je kninska udruga Zvonimir, o čemu je govorila Renata Madžar. Kao partner u ovom projektu sudjeluje i kninska ekološka udruga Krka, čija tajnica, Inga Kukolj, poziva predstavnike marhinaliziranih skupina da im se slobodno jave za pomoć.

Projekt "Iskoristi priliku!", namijenjen je reintegraciji u društvo marginaliziranih skupina, posebno ljudi koji su duže vrijeme nezaposleni, što nam je potvrdila i voditeljica Zorana Škare iz splitske udruge "Zdravi grad", nositelja projekta. Udruga istovremeno provodi i dio projekta koji obuhvaća besplante edukacije za zanimanja, voćar, vinogradar i vrtlar.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.