Hrvatski radio

Radio Knin

Održana komemoracija za profesora Gugića

23.10.2017.

14:26

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na kninskom veleučilištu Marka Marulića održana je komemoracija u povodu smrti prof. Mirka Gugića, profesora visoke škole, bivšeg dekana kninskog veleučilišta i vodećeg stručnjaka iz područja maslinarstva u Hrvatskoj.

Prof. Mirko Gugić svoj znanstveni i stručni život posvetio je maslini i maslinovom ulju, posebno zaštiti autohtone hrvatske masline Oblice.
O profesoru kao vrsnom znalcu i čovjeku govore Lovorka Blažević, dekanica Veleučilišta Marko Marulić, Marko Šuste, predavač na Veleučilištu i student Josip Roguljić

Prof. Gugić prvi je proglašen Vitezom maslinovog ulja u Hrvatskoj. Izdao je desetke knjiga, znanstvenih i stručnih radova, a knjiga pod nazivom „Maslina i proizvodi“, koja je izdana ove godine, sažetak je cijelog njegovog stručnog i znanstvenog života i, svojevrsna oporuka.
Prof. Mirko Gugić umro je u četvrtak 19. listopada u 68. godini života. Pokopan je dan kasnije na mjesnom groblju u Sinju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.