Hrvatski radio

Radio Knin

Održana mala olimpijada djece iz Svetog Bartolomeja

23.05.2017.

15:29

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Djeca iz Poludnevnog boravka Udruge osoba s invaliditetom sv. Bartolomej danas su na Dinarinom igralištu sudjelovala u maloj olimpijadi. Pedesetero djece s teškoćama u razvoju natjecalo se u nekoliko disciplina, a pridružili su im se roditelji, braća i sestre, kao i njihovi asistenti.

Mala olimpijada je događaj kojim se želi ukazati građanstvu da u Kninu postoje djeca koja su vrijedna pažnje i imaju pravo na život kao i ostala djeca, kaže voditeljica Poludnevnog boravka Jovanka Trišić.

Za djecu je ovo natjecanje bilo pravi doživljaj, pa su nestrpljivo čekali da se ogledaju u cijelom nizu igara: skoku u dalj, potezanju konopa, bacanju lopte i dr.

Roditelji zajedno s asistentima prate natjecanje i pomažu djeci. Ovakve aktivnosti smatraju izuzetno važnim u razvoju djece s teškoćama.

Voditeljica Trišić ističe kako Knin, kao relativno manji grad, ima bolji odnos prema djeci s teškoćama u razvoju, nego veće i razvijenije sredine. U tome, kaže Trišić, udruzi sv. Bartolomej, pomažu Grad, brojne institucije, ustanove i mediji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.