Hrvatski radio

Radio Knin

Održana prva sjednica Dječjeg vijeća Grada Knina

13.01.2023.

15:18

Autor: HR Knin

Dječje vijeće Grada Knina

Dječje vijeće Grada Knina

Foto: HR Knin / HRT

Sedam od sveukupno osam dječjih vijećnika, prisustvovalo je danas na 1.sjednici Dječjeg vijeća našeg grada. Najmlađi vijećnici imali su tako priliku upoznati se s Konvencijom UN-a o njihovim pravima, pravima djeteta. Iako su i sami nabrojali mnoga dječja prava, na to ih je još jednom podsjetila Spomenka Martić, također gradska vijećnica:


Spomenka Martić, gradska vijećnica

Gradonačelnik Mario Ćaćić predstavio je vijećnicima Dječjeg vijeća, jedan od budućih projekata grada Knina. Budući da je riječ o sportskom centru, pozvani su sudjelovati u osmišljavanju njegovog sadržaja, a već na sljedećoj sjednici mogu iznijeti sve svoje ideje, prijedloge i savjete. Gradonačelnik Ćaćić najavio je, između ostalog i što bi centar trebao sadržavati:

Mario Ćaćić, gradonačelnik grada Knina

A kakvi su dojmovi nakon prve sjednice Dječjeg vijeća, upitali smo mladog vijećnika Petra Rajića, učenika 4. razreda Osnovne škole Domovinske zahvalnosti. 

Petar Rajić, vijećnik Dječjeg vijeća Grada Knina

Najmlađi vijećnici grada Knina ozbiljno su se dali na posao i time nam poručili da kninska djeca nisu samo ''ukras svijeta'' već i glave koje promišljaju.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.