Hrvatski radio

Radio Knin

Održana radionica ''Certifikati kvalitete u ekološkoj poljoprivredi"

01.02.2023.

15:13

Autor: HRT

Sudionici radionice

Sudionici radionice

Foto: HRT / HR KNIN

Jučer je u informacijsko-inovacijskom inkubatoru u Kninu, u organizaciji Javne ustanove Razvojna agencija Šibensko—kninske županije, održana radionica na temu ekološke poljoprivrede i proizvodnje, cerfitikata kvalitete i drugih eko/zelenih oznaka. Cilj radionice je educirati poljoprivrednike, proizvođače hrane i pića, ugostitelje i sve zainteresirane o mogućnostima i ograničenjima postupka uvođenja istih. 

U okviru prekograničnog projekta ''Take it slow'' čiji je cilj brendirati Jadransku regiju, način života te njena prirodna i kulturno-povijesna bogatstva i vrijednosti, održana je radionica ''Certifikati kvalitete u ekološkoj poljoprivredi". Strateški je to projekt vrijednosti preko 3,7 milijuna eura. Kako je osmišljen i prema čemu se usmjerila naša županja, otkrila nam je voditeljica odjela za pripremu projekata, Anita Štrkalj: 

Anita Štrkalj, Razvojna agencija Šibensko—kninske županije

A koji je cilj ove radionice, zašto ekološka poljoprivreda – sudionicima je u prvom predavanju detaljno objasnila Ana Marušić Lisac, dipl.ing. agronomije: 

Ana Marušić Lisac, dipl. ing. agronomije

Odaziv u našem gradu bio je jako dobar, a bave li se poljoprivredom ili tek namjeravaju, kao i zašto su se prijavili na radionicu, upitali smo neke od sudionika: 

Sudionici radionice

Ova interaktivna radionica otvorenog je tipa i besplatna za sve zainteresirane, a sudionici su mogli učiti na brojnim primjerima iz prakse koji su bili popraćeni video i foto prezentacijama. Za one koji su propustili priliku učiti i upoznati se s certifikatima kvalitete u ekološkoj poljoprivredi, istovjetne radionice kroz veljaču planirane su i u Drnišu i Šibeniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.