Hrvatski radio

Radio Knin

15:16 / 21.02.2017.

Autor: Dragan Gligora

Održana radionica o potporama za poljoprivrednike

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Kninu je održana radionica za poljoprivrednike koju je organizirala Savjetodavna služba za poljoprivredu Šibensko-kninske županije. Na radionici se govorilo o programu potpore poljoprivrede na području županije, mjerama ruralnog razvoja, te o višestrukoj sukladnosti u poljoprivrednoj proizvodnji.

O programu potpore poljoprivrede govorila je pročelnica upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Šibensko-kninske županije Višnja Marasović. Prva mjera odnosi se naočuvanje i proširenje stočnog fonda. 

Ostale mjere odnose se na potpore mladim poljoprivrednicima, potpore uređenju i poboljšanju kvalitete zemljišta, neproizvodnim ulaganjima, provođenju novih tehnika, potpore malim investicijama, osiguranju, osnivanju gospodarstava, preradi i kreditiranju. O mjerama ruralnog razvoja s naglaskom na mlade poljoprivrednike i mala poljoprivredna gospodarstva govorio je djelatnik Javne ustanove razvojne agencije Šibensko-kninske županije Damir Buntić.

Ova se potpora dodjeljuje u obliku bespovratnih financijskih sredstava, a visina iznosi 15 tisuća eura. Treće predavanje - Višestruka sukladnost u poljoprivrednoj proizvodnji bila je tema viših stručnih savjetnika kninske kninske Savjetodavne službe: Dubravke Kaić i Borisa Perića.