Hrvatski radio

Radio Knin

Održana sjednica Gradskog vijeća

01.03.2016.

15:27

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina. Sukladno zakonu, gradonačelnik Nikola Blažević,koji inače ovu dužnost obnaša od 19. rujna, podnio je izvješće o radu za drugu polovicu 2015. godine i pobrojao najvažnije aktivnosti po pojedinim upravnim odjelima.

Gradsko vijeće je raspisalo izbore za članove Vijeća mjesnih odbora koji će se održati 17. travnja. Troškove snosi Grad Knin.

 

Gradski vijećnici izmijenili su i uskladili s gradskim statutom dosadašnju Odluku o javnim priznanjima ,koja inače datira još iz 1998. godine . Ova je točka izazvala najviše polemike na sjednici. Naime, Odbor za izbor i imenovanja nije se složio s predloženim kandidatima , a to su Nikola Blažević, Radojka Manojlović, Ivan Uzun, Tatjana Plavčić, Jure Zečević, Zvonimir Jelić i Ante Čaić. Predlagatelj je stoga povukao prijedlog i predložio nove ljude- Nikolu Blaževića, Slavena Ivića, Danijelu Ognjenović Lošić, Marinka Tokmakčiju, Ivana Uzuna, Josipu Rimac i Tomislava Vrdoljaka s čime se Odbor za izbor i imenovanja i složio. No, nije se složila vijećnica SDSS-a Radojka Manojlović, koja je dakle izbrisana s prvotnog popisa. Pitala je koji je tomu razlog, a gradonačelnik Blažević je pojasnio da je prvi prijedlog poništen jer nisu bili usuglašeni stavovi predlagatelja i Odbora za izbor i imenovanja.

 

Gradsko vijeće je donijelo mjere zaštite i spašavanje u nepovoljnim uvjetima za ovu godinu kao i smjernice za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja do 2019. godine. Imenovalo je i Savjet mladih kojega čine Anamarija Rapo, Petra Komar i Antonija Bošnjak ispred Mladeži HDZ-a, Lara Šostar i Andrija Anić-Božić ispred DVD-a Knin, Ivana Mandinić predstavnica je Gradsko društva Crvenog križa dok Zajednicu Hrvata BIH Šibensko-kninske županije predstavlja Barbara Alilović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.