Hrvatski radio

Radio Knin

Održana sjednica Gradskog vijeća

21.07.2015.

16:29

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradski vijećnici Knina danas su usvojili drugi ovogodišnji rebalans gradskoga proračuna koji je sada uvećan za 1.220.000 kuna i u konačnici je težak 66.427.500 kuna.

Znatno su uvećani prihodi od poreza na imovinu,a kad je riječ o  gradskim rashodima,  uglavnom se odnose na projekte vezane uz proslavu 20. obljetnice vojne operacije Oluje. Naime,  90 tisuća kuna otišlo je brojnim udrugama koje sudjeluju u programu proslave. 85 000 kuna Grad je izdvojio za uređenje nove Gospine crkve, a najviše novca otišlo je na stalni muzejski postav Oluja 95. Naime, ova je stavka s planiranih milijun kuna uvećana za 500 000.

Sukladno gradskom statutu, gradonačelnica je danas podnijela izvješće o radu u prvoj polovici ove godine. Najviše je napora uloženo upravo u projekte koji će biti realizirani u povodu proslave Oluje. Grad je, rekla je Josipa Rimac, dao i financijsku potporu udruzi sv. Bartolomej za gradnju novog objekta poludnevnog boravka, kao i za uređenje brojnih prometnica. No ipak,ono što je obilježilo prvu polovicu godine je, kaže gradonačelnica, odluka Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova  o dojeli 25 milijuna eura  za obnovu stare jezgre, Kninske tvrđave i Inovacijskog središta.

Inače, današnja je  sjednica protekla  bez ijednog vijećničkog pitanja,   a predsjednik Gradskoga vijeća Marinko Tokmakčija je izvijestio kako će kompletan program proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja biti poznat krajem ovoga tjedna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.