Hrvatski radio

Radio Knin

Održana Sjednica Gradskog vijeća

22.12.2017.

14:40

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jučer je održana Sjednica Gradskog vijeća koja je imala samo dvije točke: Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o gradskim porezima Grada Knina, koju su vijećnici jednoglasno prihvatili, i pitanja vijećnika koja su se odnosila na zapisnike sjednica Gradskog vijeća i uređenje igrališta u Golubiću.

Prva točka dnevnog reda odnosila se na usklađivanje Odluke o gradskim porezima sa izmjenama zakona donesenim krajem listopada. Po toj odluci, porez na nekretnine se briše, a porez na kuće za odmor se vraća na snagu. Zato je cijela sjednica, kazala je pročelnica za financije Danijela Merša, sazvana samo zbog ove jedine stvari.

Odluka je usvojena jednoglasno. Nakon toga uslijedila su vijećnička pitanja. Josip Bebek iz HDZ-a, govorio je o lošem stanju stadiona u Golubiću. Gradonačelnik Marko Jelić odgovornost je prebacio na prošlu vlast, koja je prihvatila donaciju umjetne trave (koja se pokazala većim troškom nego dobitkom), optužujući ih za populizam. Pročelnik Ivica Brčina detaljnije je obrazložio problem oko stadiona i rekao kako zbog potpisanih ugovora Grad nije mogao odustati od projekta.

Drugo pitanje uputila je vijećnica Mosta Marija Ćurić i vijećnik HDZ-a Marinka Tokmakčija, a odnosilo se na zapisnike sa sjednica, koji su se proteklom razdoblju oglašavali na službenim stranicama Grada, a sada ih više nema. Na pitanje oko zapisnika odgovorila je pročelnica za društvene djelatnosti Sanja Lozančić. Ona je rekla kako zbog povećanog obima posla i izsotanka jedne kolegice nisu stigli objaviti sve zapisnike. Zapisnici se inače redovito objavljuju, a nedostaju samo oni s dviju posljednjih sjednica.

Gradonačelnik Jelić rekao je kako će se uskoro umjesto objavljivanja zapisnika uvesti modernija praksa – live streaming, a to znači da će građani moći uživo pratiti sve sjednice Gradskog vijeća.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.