Hrvatski radio

Radio Knin

Održana sjednica Gradskoga vijeća

31.10.2018.

11:45

Autor: Vesna Jašek

Održana sjednica Gradskoga vijeća

Održana sjednica Gradskoga vijeća

Foto: - / -

Jučer poslijepodne održana je sjednica Gradskoga vijeća grada Knina, na kojoj se raspravljalo o 13 točaka dnevnoga reda. Za najvažniju, treći rebalans proračuna, glasalo je 14 vijećnika, jedan je bio protiv.

 Pet vijećnika HDZa, Marinko Tokmakčija, Robert Marić, Nenad Tisaj, Maja Deronja i Josip Bebek, suprotno naputku stranke, glasalo je za proračun, dok je troje HDZ-ovaca Marko Šešo, Nikolina Grizelj i Goran Mnjavac napustilo sjednicu prije izglasavanja proračuna.

Goran Mrnjavac, pri tom je rekao da ne želi sudjelovati u teatru apsurda, pa upitao gradonačelnika radi li se o koaliciji dijela vijećnika HDZa i gradske vlasti.

Inače, nakon rebalansa, proračun grada Knina iznosi 88,8 milijuna kuna i za 3,4 milijuna je manji od izvornog.

Glavni razlozi trećeg rebalansa su smanjenje planiranih prihoda i rashoda vezanih za projekte Intervencijskog plana u iznosu od 13,5 milijuna kuna čija će se realizacija prenijeti u narednu godinu te modernizacija javne rasvjete u iznosu od 5,9 milijuna kuna.

Prije izglasavanja proračuna, prihvaćena su tri amandmana, dva HDZova i jedan koji je podnio Davor Ilić s nezavisne liste, u ukupnom iznosu od 270 tisuća kuna.

Gradsko vijeće je usvojilo i druge Ad hoc izmjene Intervencijskoga plana, a razloge je pojasnio dogradonačelnik Mario Ćaćić:

Prvi razlog je što projekti nisu imali šifre, a drugi se tiče razvoja poduzetništva u Preparandiji u okviru kojega je planirana izgradnja nove zgrade, no odlučili smo se za adaptaciju postojećeg objekta što je znatno isplativije rješenje”, kazao je Ćaćić.

Na sjednici se doznalo i kako je Grad od 20 projekata iz Intervencijskog plana, osam već prijavo, do kraja ove godine prijavit će još dva ili tri, a do ljeta iduće godine sve preostale.

Marija Ćurić iz MOST-a je pitala koliko Grad plaća portalima za promidžbene usluge.

Dogradonačelnica Kristina Perić je odgovorila je da Huknet i Feral news mjesečno dobiju po tisuću, a ŠibenikIn i Tris po 500 kuna. Dodala je da portal gradonačelnik.hr dobije tri puta u godini po dvije tisuće kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.