Hrvatski radio

Radio Knin

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

12.06.2020.

20:41

Autor: Nives Hladnić

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

Foto: - / -

Tradicionalno uoči Dana grada i blagdana sv. Ante, uručene su nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama. Sjednica je održana u Galeriji na Kninskoj tvrđavi, s nešto manjim brojem gostiju, u skladu s epidemiološkim mjerama.

Uzvanicima su se obratili predsjednica Gradskog vijeća Vedrana Požar, gradonačelnik Marko Jelić i župan šibensko-kninski Goran Pauk i osvrnuli na proteklu godinu, istaknuvši ostvareno, od videoprijenosa sjednica, preko ulaganja u infrastrukturu i ostala područja, do Zakona o prograšenju Parka prirode Dinara i podatka da je grad 2019. godinu završio s dobiti od 10,7 milijuna kuna.

Tradicionalno, uz Dan grada, i ove godine dodijeljena su priznanja i nagrade zaslužnim pojedincima i organizacijama.
Tako je Grb grada dobila Hrvatska gorska služba spašavanja, Plaketu Grada dr. Petar Čagalj. Nagrada Grada Knina dodijeljena je državnom tajniku u Ministarstvu hrvatskih branitelja Ivanu Vukiću, te predsjedniku i glavnom tajniku Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatku Mateši i Josipu Čopu.
Nagrada Grada za životno djelo uručena je sinoć prof. Bogdanu Cvjetkoviću, umirovljenom profesoru Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,

U ime nagrađenih zahvalio je Zlatko Mateša

Poslušajte što nam je u razgovoru kazao prof. Bogdan Cvjetković, dobitnik Nagrade Grada za životno djelo, za zapažene rezultate u znanstvenom, nastavnom i stručnom radu te promicanju lika i djela dr. Lovre Montija.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.