Hrvatski radio

Radio Knin

Ognjen Vukmirović novi šibensko-kninski dožupan

18.10.2020.

18:21

Autor: Dragan Gligora

Ognjen Vukmirović novi šibensko-kninski dožupan

Ognjen Vukmirović novi šibensko-kninski dožupan

Foto: - / -

Na prijevremenim izborima za zamjenika šibensko-kninskog župana, iz reda srpske nacionalne manjine, pobijedio je kandidat SDSS-a Ognjen Vukmirović. On je dobio gotovo 90, a njegov protukandidat Ilija Krneta, iz SDP-a, 8,75 posto glasova.

Od 9481 upisanih birača s područja Šibensko-kninske županije, na izbore je izašlo 2239, što čini 23,62 posto. Vukmiroviću je dalo glas 2008 (89,68%) a Krneti 196 (8,75%) birača.

Radi se još uvijek o privremenim nepotpunim rezultatima koje je na svojim internetskim stranicama objavilo Državno izborno povjerenstvo.

Izbori su protekli u redu, što su nam potvrdili i iz Županijskog izbornog povjerenstva. Sva biračka mjesta otvorena su na vrijeme, a povjerenstvo nije zaprimilo nijedan prigovor o nepravilnostima tijekom glasovanja. 

Mjesto zamjenika župana ostalo je upražnjeno nakon što je Anja Šimpraga iz SDSS-a podnijela ostavku jer je postala saborska zastupnica. Novi zamjenik župana obavljat će tu funkciju do redovnih lokalnih izbora koji će se održati u svibnju 2021.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.