Hrvatski radio

Radio Knin

Okrugli stol o sudjelovanju mladih na EU izborima

23.05.2019.

15:40

Autor: Dragan Gligora

Okrugli stol o sudjelovanju mladih na EU izborima

Okrugli stol o sudjelovanju mladih na EU izborima

Foto: - / -

Šibenska udruga "Mladi u Europskoj uniji" održala je u Kninu Okrugli stol u sklopu ESF projekta "Točka – Info centar za mlade.". Tema okruglog stola bila je prikupljanje informacija i savjetovanje mladih, a najveći dio rasprave bio je usmjeren poticanju mladih za izlazak na skorašnje EU izbore.

Jedan od najvažnijih ciljeva ovakvih skupova jest pružanje što više informacija o ulozi Hrvatske u Europskoj uniji, a time i o značenju predstojećih izbora za cjelokupno društvo, posebno za mlade lokalnih zajednica, rekao je voditelj Okruglog stola, iz udruge "Mladi u europskoj uniji", Vinko Livaković

Antonija Katavić, maturantica kninske srednje škole Lovre Montija već je ranije, među svojim školskim kolegama, organizirala sličan okrugli stol čiji je cilj bio – informirati učenike o Europskoj uniji i važnosti izbora te ih potaknuti da u nedjelju izađu na birališta.

Projektu šibenske udruge kao partner se priključila i kninska udruga sv. Bartolomej, o čemu je govorio Marko Pehar.

Dožupan Nikola Blažević naglasio je kako u potpunosti razumije situaciju u Kninu, čija je demografska i gospodarska slika porazna, zato podržava mlade i njihova nastojanja da aktivno sudjeluju na ovakvim događajima gdje mogu izraziti svoje ideje i prijedloge.

Zaključak sudionika okruglog stola bio je kako mlade treba što više informirati o društvenoj-političkoj situaciji, položaju Hrvatske u Europskoj uniji te važnosti sudjelovanja na EU izborima. ESF projekt "Točka – Info centar za mlade", šibenska udruga mladih provodi u partnerstvu s udrugom sveti Bartolomej, šibenskim uredom Zavoda za zapošljavanje, te kninskim i šibenskim veleučilištem.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.