Hrvatski radio

Radio Knin

Optužen za krađu i posjedovanje oružja

12.06.2015.

10:29

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kninska policija, dovršila je kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom osumnjičenim za tešku krađu na štetu 54-godišnjakinje i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom ovog  kriminalističkog istraživanja utvrđena je osnovana sumnja da su 59-godišnjak i dvojica 33-godišnjaka počinili po kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

        

Policija je naime utvdila da je osumnjičeni 22-godišnjak  od 2. svibnja do 10. lipnja u Đevrskama provalio u kuću privremeno odsutne 54-godišnjakinje i otuđio tri motorne pile i suhomesnate proizvode. Jedna je  motorna pila pronađena kod osumnjičenog, dok je druge dvije prodao, za sada, nepoznatim osobama. Tijekom ovoga kriminalističkog istraživanja prikupljene su obavijesti da je osumnjičeni 22-godišnjak početkom ove godine na području Đevrsaka pronašao i neovlašteno posjedovao automatsku pušku sa pripadajućim spremnikom i 19 komada streljiva, plinski pištolj sa pripadajućim spremnikom i 9 komada streljiva.

 

Postupajući po tim obavijestima provedeno je kriminalističko istraživanje, kojim je utvrđeno da je osumnjičeni 22-godišnjak početkom svibnja u Đevrskama osumnjičenom 59-godišnjaku predao na čuvanje pronađenu pušku, sa spremnikom i streljivom, a što sve je pronađeno i oduzeto od osumnjičenog 59-godišnjaka, dok je plinski pištolj sa spremnikom i streljivom, za 400 kuna, prodao prvoosumnjičenom osumnjičenom 33-godišnjaku, kod kojega je predmetno oružje i streljivo i pronađeno.

Istodobno je utvrđeno i da drugoosumnjičeni  33-godišnjak neovlašteno posjeduje automatsku pušku s kojom ide u lov. Osumnjičeni je policijskim službenicima dragovoljno predao automatsku pušku s pripadajućim spremnikom i 30 komada streljiva, jer je sve to neovlašteno posjedovao.

 

 Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 22-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok će protiv ostalih osumnjičenih biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku .   

     

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

7 dana

Zamućenje vode

Čaša vode