Hrvatski radio

Radio Knin

OŠ Domovinske zahvalnosti slavi svoj dan

10.06.2019.

09:32

Autor: Vesna Jašek

OŠ Domovinske zahvalnosti slavi svoj dan

OŠ Domovinske zahvalnosti slavi svoj dan

Foto: - / -

Osnovna škola Domovinske zahvalnosti danas slavi Dan škole. Tim povodom, potpisana je Povelja o prijateljstvu sa OŠ Bratstvo jedinstvo iz Ohrida, iz Makedonije. Rezultat je to suradnje i prijateljstva između ovih dviju škola, koje traje već nekoliko godina.

„Sada je to prijateljstvo između naših učitelja, ubuduće nadam se i između učenika, a svkakao je temelj za provedbu zajedničkih projekata”, naglasio je Uzun, pozdravljajući brojne učitelje koji su stigli iz Makedoinije, te u predhodna dva dana obišli cijelu našu županiju. Potpisivanju Povelje nazočio je i gradonačelnik Knina Marko Jelić.

Potpisivanjem Povelje počela je proslava Dana škole, priredbom koja se odvija u holu škole. Istodobno, održava se i humanitarna akcija „Za djecu Afrike”, čiji je nositelj UNICEF Hrvatska, a u koju su se uključila i djeca iz škole Domovinske zahvalnosti. Grupe keramičara, prirodnjaka, sami su izrađivali svoje proizvode, koje danas prodaju, a sva prikupljena sredstva ići će afričkim školama.

Sama proslava je organizirana kao projektni dan, gdje učitelji, učiteljima i svim posjetiteljima, predstavljaju vanškolske aktivnosti.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

7 dana

Zamućenje vode

Čaša vode