Hrvatski radio

Radio Knin

Osmero osumnjičenih za teške krađe na području Knina

27.02.2017.

12:42

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje nad osam osoba osumnjičenih za ukupno osam kaznenih djela teških krađa, krađa i povreda tuđih prava, sve na štetu više osoba s područja Knina.

Osumnjičeni su, u dobi od 19 do 38-godina uz jedno dijete, od prosinca prošle godine do polovice ovoga mjeseca, na području Knina provaljivali u obiteljske kuće, popratne objekte i radne strojeve, iz kojih su krali razne strojeve, alate, kućanske aparate, alkoholna pića i gorivo. Tijekom kriminalističkog istraživanja veći dio ukradenih predmeta je pronađen kod njih i drugih osoba kojima su ukradene predmete prodali. Za osumnjičenog 38-godišnjaka je utvrđeno da je s ciljem da osujeti ostvarivanje prava na stvari 32-godišnjakinji oduzeo klavijaturu na koju je ona imala založno pravio. Ukupna nastala šteta ovim kaznenim djelima je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 19-godišnjak i 22-godišnjak su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave Šibensko-kninske, dok će protiv ostalih osumnjičenika biti podnijeta kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.