Hrvatski radio

Radio Knin

Osnovan Savjet mladih - predsjednica Barbara Alilović

23.03.2016.

12:50

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Kninu je jučer održana konstituirajuća sjednica Savjeta mladih. Za predsjednicu prvog kninskog Savjeta mladih, koji se sastoji od sedam članova, jednoglasno je izabrana Barbara Alilović, a njen je zamjenik Andrija Anić Božić.

Savjet mladih je tijelo u kojem se mladi udružuju radi što lakšeg i boljeg ostvarivanja svojih ideja, potreba i ciljeva. To je oblik udruženja u kojem predstavnici mlađe populacije prenose svoje zahtjeve, želje i planove dalje izvršnoj vlasti i ostvaruju ih samostalno ili u suradnji s gradom ili županijom. Za predsjednicu prvo kninskog savjeta za mlade izabrana je Barbara Alilović, a njen je zamjenik Andrija Anić Božić. Novoizabrana je predsjednica u prvom obraćanju rekla kako će nastojati ispuniti očekivanja mladih, ali i zajednice u kojoj djeluju.

 

Mladi imaju mnoštvo ideja i vizija, kaže Barbara, ali njih treba konkretno predstaviti i provesti u djelo.

 

Potporu mladima i njihovom novoosnovanom savjetu dao je i kninski gradonačelnik Nikola Blažević.

 

Jedna od važnijih obveza Savjeta mladih je sudjelovanje u izradi i praćenju provedbe lokalnog programa djelovanja za mlade, te kroz taj program poboljšati položaj mladih u zajednici. Vjerujemo da će kninski savjet raditi i ustrajati na tome.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.