Hrvatski radio

Radio Knin

Otvorena Galerija Fotokluba Knin

29.05.2022.

12:22

Autor: scokaric

Fotoklub Knin

Fotoklub Knin

Foto: scokaric / HRT

Sinoć je svečano otvoren novi izložbeni prostor Fotokluba Knin. Brojni posjetitelji mogli su pogledati prigodnu izložbu fotografija Dinara Park prirode.

Pisanje svjetlom ili fotografija danas je dostupna svima, no prava umjetnost nastaje tek kad posebno osjetljivo oko složenim vještinama uspije uhvatiti isječak stvarnosti koju interpretira na originalan način. Vizure na koje je prosječan gledatelj navikao, fotografi vide i bilježe u novom svjetlu. Tako je sinoć, na svečanom otvorenju Galerije Fotokluba Knin, na izložbi Dinara Park prirode, najviša hrvatska planina osvijetljena posebnom pažnjom naših fotografa. Posjetitelji su mogli vidjeti neobične detalje, nepresušnu ljepotu Dinare i maštovite fotografske tehnike kojima je predstavljena.

U prostoru Fotokluba, u Imotskoj 3, Knin je dobio novi izložbeni prostor koji je opremljen i uređen zahvaljujući entuzijazmu članova te donacijama prijatelja i ljubitelja fotografije iz cijele zemlje. Koliko će značiti, rekao nam je predsjednik Fotokluba Mićo Samardžija:

Mićo Samardžija

Riječanka Emilijana Obrić članica je Fotokluba Knin i Fotokluba Pag. Fotografijom se bavi više od pedeset godina.

Ovo je druga godina da je iz Rijeke u Knin došla zbog manifestacije Fotodoručak, a druženje s dragim i talentiranim kolegama iz Knina pravo je zadovoljstvo, kaže nam ova riječka umjetnica:

Emilijana Obrić

Peti Fotodoručak, koji je održan u jutarnjim satima, članovi bratskog Fotokluba Šibenik iskoristili su kako bi još jače učvrstili plodonosnu suradnju. Slažemo se i ljudski i fotografski, kaže predsjednik šibenskog Fotokluba Željko Krnčević:

Željko Krnčević

Galerija nije bila dovoljno velika da se od jučerašnje bure sklone svi okupljeni ljubitelji fotografije, no s otvorenja svi su otišli zadovoljni. Evo što kažu posjetitelji:

Posjetitelji

Galerija
Fotoklub Knin, Foto: scokaric/HRT
Fotoklub Knin, Foto: scokaric/HRTFotoklub Knin, Foto: scokaric/HRTFotoklub Knin, Foto: scokaric/HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.