Hrvatski radio

Radio Knin

Otvoreni Dani vizualne kulture na kninskoj tvrđavi

04.05.2016.

13:58

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako revitalizirati prirodnu, kulturnu i gastronomsku baštinu grada Knina, pitanja su na koja pokušava odgovoriti manifestacija Dani vizualne kulture na kninskoj tvrđavi - Neodoljiva Hrvatska. Manifestaciju je svečano otvorila saborska zastupnica Josipa Rimac.

Ovim projektom želimo pokazati jednu drugu sliku Knina, razvijajući njegovu turističku, gastronomsku i kulturnu ponudu, ističe organizatorica manifestacije Sunčana Matić.

Na manifestaciji se i fotografskim umjetničkim izričajem predstavlja moderna vizija Knina i Šibensko kninske županije, a u tome sudjeluju stipendisti Akademije likovnih umjetnosti iz Širokog brijega koje vodi profesor Svetoslav Cvetković.

Posebno je osmišljen program "Jelovnici kralja Zvominira", u kojem će zaboravljena i tradicijska jela ovoga kraja predstaviti poznati kuhar i dizajner hrane Dino Galvagno:

Ovu manifestaciju podržava Ministarstvo turizma, Šibensko-kninska županija i grad Knin, a suorganizator je Kninski muzej. U sklopu programa održana je i sjednica Udruge gradova, a u u poslijepodnevnim satima bit će predstavljena i monografija "Pet hrvatskih kraljevskih gradova". Monografiju će predstaviti gradonačelnici Knina, Nina, Biograda i Solina te načelnik Općine Tomislavgrad.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.