Hrvatski radio

Radio Knin

Otvoreno pismo kninskih branitelja

28.05.2015.

09:02

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Koordinacija braniteljskih udruga hrvatskog kraljevskog grada Knina pismo je uputila Odboru za središnje obilježavanje 5. kolovoza 2015. godine.

Otvoreno pismo:

"5. kolovoza 2015. obilježit ćemo 20. obljetnicu vojno-redarstvene operacije Oluja i oslobađanja Republike Hrvatske. Tog dana u Kninu svečano ćemo obilježiti Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja.

Koordinacija  braniteljskih udruga hrvatskog kraljevskog grada Knina poziva Odbor za središnje obilježavanje 5. kolovoza 2015. da što prije iziđe u javnost sa cjelovitim programom obilježavanja ove značajne obljetnice, kako s programom za Zagreb, tako i s programom za Knin, kako bi se hrvatska javnost, a pogotovo hrvatski branitelji upoznali s programom i mogli se kvalitetno i na vrijeme pripremiti za obilježavanje svoje pobjede i svog dana. 

Pozivamo Odbor da što prije iziđe u javnost, posebno s osmišljenim programom za obilježavanje obljetnice u Kninu, koji je simbol pobjede hrvatskog vojnika i hrvatskog naroda u hrvatskom domovinskom ratu, gdje je svake godine taj dan prigoda da se prisjetimo i odamo počast svima onima koji su dali golem doprinos obrani Republike Hrvatske, napose poginulim, stradalim i nestalim, što je ujedno i svake godine poruka domoljublja, nacionalnog ponosa i zajedništva za cijelu Republiku Hrvatsku.

Ovom prilikom pozivamo Odbor da obvezno u svečani program obilježavanja obljetnice u Kninu uvrsti i obilazak novootvorenih veteranskih odjela Opće i veteranske bolnice "Hrvatski ponos" u Kninu, gdje se liječe i leže oboljeli hrvatski branitelji, kako bi i njima, na taj njihov dan omogućili sudjelovanje u obilježavanju obljetnice i odali im priznanje za njihov doprinos u obrani i stvaranju Republike Hrvatske.

Koordinacija branitljskih udruga hrvatskog kraljevskog grada Knina od 2007. sudjelovala je u osmišljavanju svečanog progbrama za obilježavanje obljetnica VRO Oluja u Kninu i sada se stavlja Odboru na raspolaganje."

Otvoreno pismo potpisuje predsjedavajući radnog predsjedništva Koordinacije Tomislav Čolak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.