Hrvatski radio

Radio Knin

Pas napao dječaka i teško ga ozlijedio

08.02.2017.

14:52

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osmogodišnji dječak iz Knina, Luka Milak, kojega je prošlog tjedna napao i teško ozlijedio pas operiran je u splitskom KBC-u i oporavlja se od ozljeda. Osnovna škola Domovinske zahvalnosti, koju Luka polazi, za njega i obitelj pokrenula je jučer akciju pomoći.

Luku je napao susjedov pas, njemački ovčar, i nanio mu ozljede po licu i vratu, kaže dječakov otac Borislav Milak.

Dr. Njegoslav Bušić, iz splitskog KBC-a, koji je operirao Luku, nije nam htio dati izjavu, samo je rekao kako se dječak unatoč ozbiljnim ozljedama dobro oporavlja . Ravnatelj Osnovne škole Domovinske zahvalnosti Ivan Uzun, pokrenuo je akciju pomoći, i ugodno je iznenađen brzom reakcijom javnosti, građana i medija, koji pomažu na različite načine.

Dječakov otac, unatoč teškoj situaciji u kojoj se ova obitelj skromnih materijalnih prilika nalazi, nije sam htio pokrenuti akciju za pomoć, zato je još više iznenađen i zahvaljuje svima na potpori.

Još jednom se, eto, pokazalo da u ovakvim teškim situacijama, Kninjani, koji i sami nisu u povoljnoj materijalnoj situaciji, iskazuju solidarnost i pomažu onima kojima je najpotrebnije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.