Hrvatski radio

Radio Knin

Planinarski dom Promina prelazi u vlasništvo Grada Drniša

15.03.2022.

14:39

Autor: Radio Knin

default error photo

Grad Drniš kupuje Planinarski dom na Promini. Do kraja mjeseca trebao bi biti potpisan ugovor s Ministarstvom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine kojim bi, za iznos od 413 000 kuna, Dom prešao u vlasništvo Grada. 

Na upravljanje ide Planinarskom društvu Promina, koje je sagradilo Dom, a o njemu i brine. Na ovaj način objekt će i ubuduće ostati na raspolaganju Drnišanima, svim planinarima i posjetiteljima Promine, istaknuo je u našem programu gradonačelnik Drniša Josip Begonja:

Gradonačelnik Josip Begonja

Planinarska kuća Promina velika je zidana zgrada s dnevnim boravkom, kuhinjom i šest prostranih spavaonica. U Domovinskom ratu je opustošena, ali je poslije rata temeljito obnovljena. Kuća se nalazi na vrlo slikovitom mjestu, na rubu livade i šume, a pokraj nje je maleni botanički vrt. Obližnje sklonište Dolac više se ne koristi, istaknuto je na web stranici Planinarskog društva Promina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.