Hrvatski radio

Radio Knin

Počela nova akademska godina 2016./2017.

03.10.2016.

14:42

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na Veleučilištu Marka Marulića počela je nova akademska godina. Želje za uspješnim školovanjem, brucošima su danas uputili predstavnici Ustanove, grada i županije, a najboljim studentima tri smjera kninskog Veleučilišta uručena su prijenosna računala

Ovo je 12. godina rada kninskog Veleučilišta. Zanimanje studenata ustalilo se na oko 130 novoupisanih godišnje, na četiri studijska programa. Po svemu sudeći, bit će ovo i godina otvaranja Studentskog doma. Barem tako, najavio je predsjednik Gradskog vijeća Marinko Tokmakčija

Veleučilište njeguje stručnu i znanstveno-istraživačku djelatnost, podsjetila je dekanica Lovorka Blažević, te potiče suradnju studenata s nastavnicima, i s poduzetnicima gdje stječu svoja stručna i praktična znanja.

Najbolji studenti tri smjera kninskog Veleučilišta i ove godine nagrađeni su prijenosnim računalima. Rezultatima svoga rada zaslužili su to Emanuela Čurčić, Tea Zemunović i Luka Baljak.

Na odjelu Trgovinsko poslovanje s poduzetništvom, ovaj semestar studirat će i troje studenata iz Poljske i Italije, u okviru programa ERASMUS +, u kojem kninsko Veleučilište ostvaruje iznimne rezultate, pohvalila se dekanica Blažević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.