Hrvatski radio

Radio Knin

Počela nova nastavna godina. Sretno svima!

09.09.2019.

14:34

Autor: Nives Hladnić

Počela nova nastavna godina. Sretno svima!

Počela nova nastavna godina. Sretno svima!

Foto: - / -

U kninskim osnovnim školama prvi put u školske klupe danas je sjelo 113 učenika, 18 više nego lani. Ukupan broj svih osnovnoškolaca u našem gradu je 945. Iako se najavljivalo, nisu ih u školama dočekali udžbenici ni tableti.

Tablete će djeca još malo pričekati. Ni škole nemaju informacije do kada. Kasne i besplatni udžbenici, pogotovo za prve, pete i sedme razrede, koji idu u reformu. Za ostale razrede stigli su djelomično, a svi će biti podijeljeni kad se kompletiraju.
S druge strane, nastavnici su spremni – cijelu prošlu godinu su prolazili edukacije za reformu obrazovanja koja će obilježiti ovu školsku godinu.
U Osnovnoj školi Domovinske zahvalnosti u prve razrede upisana su 73 učenika, u 4 razredna odjela, još 3 u školi u Golubiću, dok u Kijevu ove godine prvašića nema. U školi dr. Franje Tuđmana u dva razredna odjela sjedit će 37 prvašića.
Još podataka govore ravnateljice škola Marija Stojanović i Marija Mijač

Prvi školski dan za prvašiće prošao je uz prigodan program koji su im pripremili stariji učenici. Da bi novo razdoblje u njihovim životima prošlo bez stresa, preporuke za roditelje donosi psiholog Željko Tomljenović

Prvi odmor, jesenski, trajat će od četvrtka, 30. listopada, do ponedjeljka 4. studenog. Zimski praznici podijeljeni su u dva dijela – prvi od 23. prosinca do 7. siječnja iduće godine, drugi od 24. veljače do 2. ožujka. Proljetni odmor za učenike počinje u četvrtak 9. travnja i traje do utorka 14. travnja. Ova školska godina završit će 17. lipnja 2020. godine

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.