Hrvatski radio

Radio Knin

Počeo je Mjesec hrvatske knjige

15.10.2015.

16:32

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Započeo je Mjesec hrvatske knjige. Raznim događanjima obilježit će ga Narodna knjižnica Knin koja inače broji oko 1100 članova. Knjižnica će tako organizirati posjet učenika nižih razreda osnovnih škola kao i djece predškolskog uzrasta.

Djeca Dječjeg vrtića Cvrčak izložit će svoje radove na temu Igra svjetlosti. Neće nedostajati ni književnih večeri. Prva će se održati 19. listopada kada će kninski pjesnik Fabijan Lovrić predstaviti svoju novu knjigu poezije "Mostovi", posvećenu Ivi Andriću.  

Već nekoliko godina za redom  knjižnica u Mjesecu knjige organizira "Sajam do knjige brzo i povoljno". Riječ je o prodaji knjiga iz otpisa po simboličnoj cijeni od pet kuna.  Interes je  i ove godine velik, od 1250 knjiga koliko je u ponudi,  već prvoga dana akcije prodano je 500 knjiga.

U  Mjesecu hrvatske knjige, Narodna knjižnica Knin  organizira i akciju Vratite zaboravljene knjige bez naplate zakasnine. Akcija traje od 2- 4. studenog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.