Hrvatski radio

Radio Knin

Počeo projekt enetgetske obnove OŠ Domovinske zahvalnosti

10.10.2017.

12:53

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U OŠ Domovinske zahvalnosti, danas je održana početna konferencija projekta "Energetska obnova zgrade ove osnovne škole. Projekt je započeo u kolovozu ove godine, a svi bi radovi trebali biti gotovi do studenog 2018.

 

Ukupna vrijednost projekta je gotovo 4 milijuna i 800 tisuća kuna, od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira milijun i 908 tisuća kuna.

Prema planu, na školi će se zamjeniti stolarija, povećati toplinska zaštita vanjskog zida i stropa, zamjeniti unutarnja rasvjeta energetski učinkovitijom, te postaviti sustav daljinskog očitanja potrošnje i kontrolnih mjerila energije i vode.

Nakon ovoga projekta zgrada OŠ bit će u potpunosti obnovljena, što će rezultirati značajnim energetskim i financijskim uštedama, očuvanju okoliša, ali i ravnomjernijem razvoju Šibensko kninske županije.

OŠ Domovinske zahvalnosti ovaj projekt provodi u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom naše županije, a potporu je dala i Šibensko kninska županija kao osnivač škole.

Predstavljanju projekta nazočili su, uz ravnatelja škole Ivana Uzuna, predstavnici Regionalne razvojne agencije, te šibensko kninski dožupan Nikola Blažević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.