Hrvatski radio

Radio Knin

12:53 / 10.10.2017.

Autor: Vesna Jašek

Počeo projekt enetgetske obnove OŠ Domovinske zahvalnosti

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U OŠ Domovinske zahvalnosti, danas je održana početna konferencija projekta "Energetska obnova zgrade ove osnovne škole. Projekt je započeo u kolovozu ove godine, a svi bi radovi trebali biti gotovi do studenog 2018.

 

Ukupna vrijednost projekta je gotovo 4 milijuna i 800 tisuća kuna, od čega Europski fond za regionalni razvoj sufinancira milijun i 908 tisuća kuna.

Prema planu, na školi će se zamjeniti stolarija, povećati toplinska zaštita vanjskog zida i stropa, zamjeniti unutarnja rasvjeta energetski učinkovitijom, te postaviti sustav daljinskog očitanja potrošnje i kontrolnih mjerila energije i vode.

Nakon ovoga projekta zgrada OŠ bit će u potpunosti obnovljena, što će rezultirati značajnim energetskim i financijskim uštedama, očuvanju okoliša, ali i ravnomjernijem razvoju Šibensko kninske županije.

OŠ Domovinske zahvalnosti ovaj projekt provodi u suradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom naše županije, a potporu je dala i Šibensko kninska županija kao osnivač škole.

Predstavljanju projekta nazočili su, uz ravnatelja škole Ivana Uzuna, predstavnici Regionalne razvojne agencije, te šibensko kninski dožupan Nikola Blažević.