Hrvatski radio

Radio Knin

Početkom 2016.godine počinje proširenje Gradskog groblja

17.11.2015.

11:06

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Radovi na proširenju groblja i izgradnja novih grobnica počet će početkom iduće godine. Riješeni su svi imovinsko pravni odnosi s RH , te ishodovana građevinska dozvola. Vrijednost radova je 9 milijuna kuna, kazao je u programu HR Knina gradonačelnik Nikola Blažević.

 

Gradit će se 150 novih grobnica, a dinamika će ovisiti o financijskim mogućnostima Grada, odnosno tvrtke Čistoća i zelenilo. Okvirna cijena grobnice je oko dvadeset tisuća kuna. Kninsko groblje će dobiti i novu mrtvačnicu i odarnicu. U tijeku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za još jednu česticu , nakon čega će se ići u pribavljanje građevinske dozvole. Ovaj je projekt vrijedan 1,2 milijuna kuna.  

 Gradonačelnik je najavio dovršetak studentskog doma na proljeće  iduće godine, nakon čega slijedi njegovo opremanje. Opremu će financirati resorno ministarstvo i Grad Knin. 

Gradska uprava je pripremila treći rebalans proračuna koji će se pred gradskim vijećnicima naći za petnaestak dana. Nakon toga slijedi i usvajanje prijedloga proračuna za iduću godinu koji će najvjerojatnije biti više socijalni nego razvojni. Razlog tomu je, ističe Nikola Blažević,  porezna reforma koja je Gradu Kninu ove godine izbila oko četiri milijuna kuna. Stoga će se morati štedjeti na mnogim stavkama, a sredstva za veće kapitalne projekte tražit će se  putem europskih fondova. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.