Hrvatski radio

Radio Knin

Počinje isplata povrta poreza

26.05.2015.

15:26

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas počinje isplata povrata poreza na dohodak za 2014. godinu. Mininstarstvo financija i Porezna uprava poručuju kako će se isplata provoditi kontinuirano, uobičajenom dinamikom, prema redoslijedu prijava područnih ureda.

Kninska ispostava  Porezne uprave zaprimila je četiri i pol tisuće poreznih prijava. Kako doznajemo, za dan, dva bit će obrađeno  30% prijava, a nakon toga će se izdati rješenja po kojima će Ministarstvo financija isplatiti povrat.  Od ove godine isplata ide preko Grada Knina kojemu je  država već uplatila prvi dio  sredstava. Prema prošlogodišnjem izračunu, za isplatu će trebati oko sedam i pol milijuna kuna. Drugi krug isplate povrata poreza ići  će na jesen za što će Grad morati osigurati i dio vlastitih sredstava. Gradonačelnica  Josipa Rimac kaže kako će to dodatno opteretiti gradski proračun, no poručuje kako građani neće biti zakinuti i svi  će dobiti povrat poreza.

Plan obrada godišnjih prijava, Porezna uprava će  redovito objavljivati na svojim internetskim stranicama. Isplata, inače, počinje 15 dana kasnije nego prijašnjih godina jer je uvedeno novo praćenje ostvarivanja dohodaka, doprinosa i ostalih primitaka, zbog čega su se mijenjali obrasci.

                           

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.