Hrvatski radio

Radio Knin

Pola milijuna kuna mladim obiteljima za adaptaciju stanova

01.12.2022.

14:00

Autor: Radio Knin

Korisnici potpora za adaptaciju stanova

Korisnici potpora za adaptaciju stanova

Foto: HRT / HRT

Grad Knin je i ove godine za mlade obitelji izdvojio pola milijuna kuna proračunskih sredstava za adaptaciju stanova. U Gradskoj vijećnici dvadeset pet korisnika potpora potpisalo je ugovore vrijedne deset i dvadeset tisuća kuna.

Većina ih se ove godine odlučila za iznos od dvadeset tisuća kuna, odnosno financiranje građevinskih radova. Iznos od deset tisuća kuna namijenjen je za opremanje stanova. Potpore mnogo znače, rekli su nam korisnici mjera:

Korisnici potpora

Radi se o važnoj demografskoj mjeri, kazao je gradonačelnik Mario Ćaćić, osobito nakon što je grad u zadnjem desetljeću izgubio 23,7% stanovnika. Iseljavanje je zaustavljeno, a zahvaljujući spletu demografskih mjera, istaknuo je gradonačelnik Marijo Ćaćić, bilježimo ove godine rast broja novorođene djece za više od 30 %:

Gradonačelnik Marijo Ćaćić

Mjera sufinanciranja stambenog zbrinjavanja provodi se treću godinu za redom, a iz Grada kažu da će sredstva biti uplaćena sljedeći tjedan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.