Hrvatski radio

Radio Knin

Policija u utorak pojačano nadzire vozače i pješake

11.02.2019.

12:19

Autor: Lidija Grubišić

Pixsell

Pixsell

Foto: - / -

Šibensko-kninska policija sutra će, 12. veljače, u vremenu od 8-12 sati provoditi preventivno-represivnu akciju u kojoj će pojačano nadzirati prekršaje vozača i pješaka. Naime, samo u siječnju na prometnicama Šibensko-kninske županije zabilježeno je deset naleta vozila na pješake.

Četiri pješaka su teže ozlijeđena, a šestero lakše. Dakle, za razliku od prošlogodišnjeg siječnja kada je u prometu stradao samo jedan pješak, vidljiv je značajan porast ovakvih prometnih nesreća koje su sve redom uzrokovane greškom vozača.

Stoga će policija sutra pojačano nadzirati promet , odnosno vozače i pješake na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja ove vrste, a i prometnih nesreća uzrokovanih nepoštivanjem propisa od strane vozača, ali i pješaka.

Iz policije pozivaju vozače da poštuju zakonske odredbe, posebice u odnosu na pješake kao najugroženiju kategoriju u prometu i poručuju, samo odgovorno ponašanje, kako vozača tako i pješaka, je jamac sigurnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.