Hrvatski radio

Radio Knin

Policija uhitila dilere

29.01.2015.

11:34

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga, Službe kriminalističke policije, Odjela kriminaliteta droga su dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom 28-godišnjih hrvatskih državljana osumnjičenim da su zajedno počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa droga, dok je osumnjičeni 28-godišnji osumnjičen i za šest takvih kaznenih djela. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 28-godišnji slovenski državljanin osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet droga.

Postupajući po ranije prikupljenim saznanjima, policajci su 24. siječnja na državnoj cesti D-58 zaustavili i kontrolirali osobno vozilo splitskih registracijskih oznaka. Tom je prilikom 28-godišnjak dragovoljno izručio vrećicu marihuane bruto težine 0.7 garama.  Po nalogu Županijskom suda u Šibeniku, pretraženo je osobno vozilo, a službeni pas za detekciju droga „Aria“ detektirao je heroin tj, vrećicu heroina ukupne težina 106 grama. Temeljem toga je provedeno kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 28-godišnjim vozačem tijekom kojega je  dragovoljno predao staklenku marihuane kao  i hašiš težine 11 grama koje je skrivao na otvorenom prostoru.

Osim toga, policija je kod osumnjičenog suvozača pronašla i oduzeli 4500 kuna u raznim apoenima i 40 EUR-a, koji se dovode u vezu s ovim kaznenim djelima, dok je osumnjičeni dragovoljno izručio tri smotuljka heroina bruto težine od 15.6 grama, jedan smotuljak hašiša  bruto težine od 3.3 grama,  te digitalnu vagu za precizno mjerenje. Oduzeta su i tri mobitela s pripadajućim karticama.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni prenosili heroin radi daljnje preprodaje sitnim dilerima i konzumentima sa područja Šibenika, dok je osumnjičeni suvozač u tri navrata ponaosob dvjema osobama sa područja Šibenika i Vodica prodao drogu heroin.

Pretragom osobnog vozila 28-godišnjeg slovenskog državljanina, službeni pas za detekciju droga „Aria“, detektirao je drogu, nakon čega je pronađeno i oduzeto četiri smotuljka heroina, ukupne bruto težine 555 grama, koju je osumnjičeni posjedovao radi daljnje prodaje. Od osumnjičenog su oduzeta i tri mobitela s pripadajućim karticama.  

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku  PU Šibensko-kninske.                                                                                      

                                                                                      

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.