Hrvatski radio

Radio Knin

Policijska akcija nadzora korištenja sigurnosnog pojasa

08.09.2017.

16:50

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz Policijske uprave Šibensko-kninske najavili su da će idući tjedan pojačano kontrolirati korištenje sigurnosnog pojasa, posebno putnika na zadnjim sjedalima. Policija napominje da se na našem području od početka godine bilježi povećanje broja stradavanja putnika.

Priopćenje PU Šibensko-kninske

"U vremenu od 11. do 17. rujna , na području zemalja Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj, a slijedom toga i na našem području, sukladno aktivnostima organizacije TISPOL, provoditi će se ciljane aktivnosti vezane uz sigurnost prometa na cestama usmjerene na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa, kao jednog od najvažnijih elemenata pasivne sigurnosti vozača i putnika u vozilima.
Napominjemo da na našem području od početka ove godine bilježimo negativan trend u prometu i to kroz povećanje broja stradavanja putnika, u cilju smanjenja smrtnih stradavanja i teških ozljeđivanja putnika u osobnim automobilima u narednom periodu maksimalno ćemo intenzivirati provođenje nadzora korištenja sigurnosnih pojaseva kod svih vozača i putnika u automobilima, posebno putnika na zadnjim sjedalima, te propisnog prijevoza i smještaja djece u vozilima.


Pojačane aktivnosti, koje će biti prvenstveno usmjerene na nadzor korištenja sigurnosnih pojaseva, ali i na druge prekršaje koji uzrokuju prometne nesreće s teškim posljedicama, kontinuirano će se provoditi u narednom razdoblju na svim otvorenim cestama i cestama u naseljima na području cijele Županije šibensko-kninske."

Policija apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise, da ne upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te da koriste sigurnosne pojaseve i zaštitne kacige kako bi time smanjili vjerojatnost nastanka prometnih nesreća koje za posljedicu imaju tragična stradavanja, te smanjili težinu posljedica, ukoliko dođe do prometne nesreće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.