Hrvatski radio

Radio Knin

Političke stranke i udruge plaćat će punu cijenu zakupa gradskih prostora

16.12.2013.

09:56

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Cijena zakupa nije se mijenjala

Sve političke stranke u Kninu ili pak udruge koje su koristile poslovne  prostore u vlasništvu Grada, a  nisu plaćale zakupninu ili im je pak cijena zakupa bila umanjena, od sada će kao i svi ostali plaćati punu cijenu. Naime, novom Odlukom o visini zakupnine za poslovne prostore grada Knina, utvrđeni su kriteriji za određivanje visine zakupa, djelatnost koja se u određenom poslovnom prostoru obavlja kao i poslovne zone u kojoj se nalazi. Cijena zakupa nije povećana već su poslovni prostori podijeljeni prema djelatnosti i to na proizvodnu i uslužnu. Do sada su,naime, to bili prostori opće namjene.

Ova je odluka donesena temeljem Zakona o  financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe kojim se zabranjuje financiranje političkih stranaka od strane jedinica lokalne samouprave.

Dakle svi ,bez obzira bili obrtnici, političke stranke ili udruge, plaćat će punu cijenu zakupa gradskih  poslovnih prostora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

8 dana

Zamućenje vode

Čaša vode