Hrvatski radio

Radio Knin

Posljednji dan školske godine

21.06.2022.

14:23

Autor: HRT

OŠ Franje Tuđmana

OŠ Franje Tuđmana

Foto: Dragan Gligora / HRT

Posljednji je dan škole, točnije nastavne godine; učenici odlaze na zasluženi odmor. Neki će napustiti osnovnu školu, dok drugi idu na fakultete ili zauvijek napuštaju školske klupe. Učitelji i profesori još će se neko vrijeme baviti papirima i održavati sjednice, a onda počinju upisi u prve razrede srednjih i prve godine visokoškolskih ustanova. 

OŠ Domovinske zahvalnosti

OŠ Domovinske zahvalnosti

Foto: Dragan Gligora / HRT

Učenici osnovnih i srednjih škola

Učenici su uglavnom zadovoljni ovom godinom i idu na zasluženi odmor, dok učitelje čeka papirologija i sjednice. Profesor povijesti i geografije u obje kninske osnovne škole Ivan Čala i profesor ekonomske grupe predmeta u Srednjoj školi Lovbre Montija Dragan Boduljak ističu kako su dvije pandemijske godine ipak učinile svoje. Učenici su se malo i opustili, ali se polako sve vraća na svoje:


Profesori Ivan Čala i Dragan Boduljak

Sličnog su mišljenja i ravnatelji, koji isto tako ističu kako je pandemijsko stanje donekle utjecalo na rezultate i nastavne procese koji su se unatoč tome, tijekom godine ipak vraćali svom uobičajenom tijeku. Prvi put održani su i Nacionalni ispiti u osmim razredima. Osnovna škola Dr. Franje Tuđmana jedna je od onih koje su izabrane za ovaj probni test znanja. Rezultati ispita tek se očekuju, kaže nam ravnatelj Silvio Norac Kljajo:

Silvio Norac Kljajo

Srednja škola

Srednja škola

Foto: Dragan Gligora / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.