Hrvatski radio

Radio Knin

Poslovanje bolnica

30.07.2015.

13:45

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministarstvo zdravlja je analiziralo poslovanje bolnica nakon izlaska HZZO-a iz državne riznice. Rezultati rada nakon šest mjeseci su dobri, pogotovo u Kliničkim bolničkim centrima. U radu kninske bolnice značajnijih promjena nema zbog manjka osiguranika.

Velika većina bolnica počela je pacijente liječiti na drugačiji način – kroz specijalističku konzularnu zdravstvenu zaštitu u poliklinikama i sve više u dnevnim bolnicama, ocijenio je ministar zdravlja Siniša Varga.

Nisu sve bolnice imale istu polaznu točku, naglasio je ministar, niti svi imaju jednaku opremljenost i kadrovsku strukturu. Na rad Kninske bolnice, primjerice, izlazak iz riznice nije se posebno odrazio, govori sanacijska upraviteljica dr Antonella Karačić.

11 bolnica startalo je s bolje pozicije, pa su pokazale i bolje rezultate. Ministar vjeruje da će ih ostale ustanove stići do kraja godine. Ova, 2015. je, naime, prema projekcijama, godina izlaska svih bolnica iz minusa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.