Hrvatski radio

Radio Knin

Potpisan ugovor o izvođenju radova na Marunuši

04.05.2021.

12:19

Autor: Vesna Jašek

Potpisan ugovor o izvođenju radova na Marunuši

Potpisan ugovor o izvođenju radova na Marunuši

Foto: - / -

U gradskoj upravi danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na izgradnji javne rasvjete duž staze uz Krku i uređenju sportsko-rekreacijske zone Marunuša. Ukupna vrijednost ugovorenih radova je nešto veća od 6 milijuna i 340 tisuća kuna, a radovi bi trebali biti gotovi u travnju iduće godine.

Ugovor su potpisali zamjenik gradonačelnika Marijo Ćaćić i Ivan Čeko iz kninske tvrtke Igana, koja je izvođač radova.

Ovaj projekt jedan je od 20 projekata koji se provode u sklopu Intervencijskog plana Grada Knina. Njegova ukupna vrijednost je 6 milijuna i 675 tisuća kuna, a 85 posto osigurano je iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Projektom će se urediti zona za sportske aktivnosti i rekreaciju te organizaciju glazbenih i drugih događanja, u iznimno vrijednom prostoru podno kninske tvrđave, koji se nastavlja na staru jezgru grada Knina te spaja s područjem Nacionalnog parka Krka. Radovi uređenja sportsko-rekreacijske zone Marunuša, površine 5.000 m2, obuhvaćaju izgradnju ugostiteljskog objekta na mjestu ruševne zgrade nekadašnje streljane, izgradnja pozornice i gledališta, uređenje pješačke staze, proširenje vježbališta i postavljanje sprava prilagođenih osobama smanjene pokretljivosti, hortikulturno uređenje, postavljane urbane opreme te izgradnju javne rasvjete duž 900 metara pješačke staze uz Krku.

Cilj projekta je poboljšati javne usluge i sadržaje za bolju kvalitetu života građana i povećanu atraktivnost grada za posjetitelje i stanovnike.

Ovaj projekt, uz one koji su već završeni - most preko Orašnice, i šetnice do Krčića, te uređenja Cesarićeve obale za koji su sredstva već odobrena, završavaju se aktivnosti koje će rijeku Krku u potpunosti otvoriti građanima i gostima”, rekao je na potpisivanju ugovora zamjenik gradonačelnika Marijo Ćaćić.

Radovi bi trebali biti gotovi do travnja iduće godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.