Hrvatski radio

Radio Knin

Potpisani Ugovori iz programa "Zaželi"

09.03.2018.

15:45

Autor: Nives Hladnić

Potpisani Ugovori iz programa "Zaželi"

Potpisani Ugovori iz programa "Zaželi"

Foto: - / -

Projekti su odobreni Gradskom društvu Crvenog križa Grada Knina i kninskoj udruzi ZvoniMir. Vrijedni su skoro 15 milijuna kuna, a zaposlit će 80 žena i obuhvatiti 400 korisnika. Predviđeno trajanje projekata je 24 mjeseca.

Program zapošljavanja žena – "Zaželi" izazvao je veliko zanimanje. Prijavljeno je više od 300 projekata, a već su potpisani ugovori za stotinjak, pa bi se uskoro mogla zatvoriti cijela alokacija od milijardu kuna.
Nova dva ugovora potpisana su danas u Kninu. Projekti su vrijedni skoro 15 milijuna kuna, a zaposlit će 80 žena i obuhvatiti 400 korisnika.

Anđelka Balić iz GD Crvenog križa Grada Knina i Renata Madžar iz udruge ZvoniMir

Zahvaljujući ovom projektu, žene će ostati raditi u svojim mjestima, a 400-tinjak starijih i nemoćnih korisnika će u svojim domovima imati pomoć. Tako će se spriječiti njihova institucionalizacija, ističe državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević.

Na širem kninskom području bez posla je oko 1400 osoba. Njima su na raspolaganju mjere aktivne politike zapošljavanja, podsjeća ravnatelj HZZ-a Ante Lončar

U Šibensko-kninsko županiji već se provodi 5 projekata iz programa "Zaželi", vrijednih 12 milijuna kuna, a već idući tjedan mogu krenuti i ova dva kninska, vrijedna skoro 15 milijuna. Zaposlene žene sljedeće dvije godine primat će minimalnu plaću, oko 3400 kuna bruto, odnosno 2752 kune neto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.