Hrvatski radio

Radio Knin

POU Knin obilježava Tjedan cjeloživotnog učenja

23.09.2022.

14:32

Autor: Radio Knin

Tjedan cjeloživotnog učenja

Tjedan cjeloživotnog učenja

Foto: scokaric / HRT

Pučko otvoreno učilište Knin i ove se godine pridružilo obilježavanju Tjedna cjeloživotnog učenja koji organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Informativni dani, radionice i kazališna predstava dio su bogatog programa koji počinje u ponedjeljak. 

Kontinuirano učenje i rad ne sebi sastavni su dio života, primorani smo učiti cijeli život, no i dalje se borimo s apatijom sredina u kojima živimo. Naučena bespomoćnost nije dobar put i ne vodi novim idejama i stvaralačkoj kreativnosti. Cjeloživotno učenje neophodno je za kvalitetan život. Pučko otvoreno učilište stoga nastoji doprijeti do što više osoba, poručila je uoči Tjedna cjeloživotnog učenja ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Knin Sandra Žulj Cigić:

Ravnateljica Sandra Žulj Cigić

Obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja počet će informativnim danima o besplatnim vaučerima za obrazovanje koje osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje. U ponedjeljak u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta, od 9.30 do 12.00 sati, svi zainteresirani moći će se informirati o besplatnim dodatnim edukacijama.

Obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja

Obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja

Foto: - / -

U petak će se održati dvije radionice Izrada prirodne kozmetike i Izrada Web stranice, koje će biti otvorene za sve zainteresirane. U sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja Pučko otvoreno učilište sudjelovat će, u suradnji s arhitektom, slikarom i dizajnerom Milanom Zoričićem, u uređenju interijera novootvorenog Informacijsko – inovacijskog inkubatora, i to uradcima koji su nastali u provedbi neformalnih programa iz područja dizajna.

U suradnji s Narodnom knjižnicom Knin i Udrugom Atribut obilježavanje Tjedna cjeloživotnog učenja završit će predstavom Ples uz vjetar Kazališne družine Teatar Oz, najmanjeg kazališta na svijetu koje iz Brseča u Knin stiže 1. listopada.

Ravnateljica Sandra Žulj Cigić o programu obilježavanja

Svatko ima obveze prema zajednici u kojoj je moguć neovisan i potpun razvoj njegove osobnosti, podsjećaju iz POU Knin na citat iz Opće deklaracije o ljudskim pravima. Razvoj takve zajednice cilj je i Tjedna cjeloživotnog učenja.

POU Knin

POU Knin

Foto: scokaric / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.