Hrvatski radio

Radio Knin

Povučen prijedlog o pokretanju opoziva župana Jelića

01.04.2022.

17:23

Autor: Radio Knin

Županijska skupština

Županijska skupština

Foto: scokaric / HRT

Nesuglasice između predsjednika Skupštine Stipe Petrine i župana Marka Jelića dosegle su vrhunac Petrininim prijedlogom o pokretanju opoziva župana. Zbog nedostatka kvoruma ova točka nije prošla na prošloj sjednici, a danas ju je Petrina povukao s dnevnog reda.

Stipe Petrina povukao je prijedlog o opozivu zato što na sjednici nisu bili vijećnici HDZ-a i bivših Suverenista:

Stipe Petrina

Na konferenciji za medije prije početka sjednice bivši suvrenisti Hrvoje Zekanović i Florijan Žižić istaknuli su da ovakva koalicija ne može ići naprijed te su pozvali župana šibensko-kninskog Marka Jelića da podnese ostavku:

Florijan Žižić, Hrvoje Zekanović

Programsku suradnju dviju nezavisnih lista od samog početka prate nesuglasice, pa je sjednica nastavljena uz povišene tonove. Petrina je rad župana Jelića ocijenio kao elementarnu nepogodu, a na rad upravnih odjela osvrnula se zamjenica župana Iris Ukić Kotarac:

Stipe Petrina, Iris Ukić Kotarac

Župan Marko Jelić odgovara:

Marko Jelić

Od neslaganja oko plaćanja računa za domjenak do prozivki za kadroviranje i nerad, programska suradnja Stipe Petrine i Marka Jelića, uz podršku SDP-a, SDSS-a, Mosta i Domovinskog pokreta, nastavlja voditi Šibensko-kninsku županiju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.