Hrvatski radio

Radio Knin

Požari u Šibensko-kninskoj županiji

09.08.2022.

13:39

Autor: HRT

MUP

MUP

Foto: MUP / MUP

U Šibeniku je održana konferencija za medije na kojoj su načelnik Policijske uprave Ivica Kostanić i Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić govorili o požarima na području Šibensko-kninske županije. Ove godine u našoj županiji bilo je čak 476 požara otvorenog prostora, što je trinaest posto više nego lani. Nekoliko požara je i podmetnuto, za što je i podnijeto pet kaznenih prijava, a za najveći požar, onaj u Zatonu i Raslini, još uvijek se provodi kriminalističko istraživanje. Nastala je i velika materijalna šteta, ali na sreću, nitko nije ozlijeđen. 

Najčešći uzrok požara je nemarnost i neopreznost ljudi, a manjim dijelom ima i namjernih paljevina. Policija je ove godine za podmetanje požara podnijela pet kaznenih kaznenih prijava, rekao je na konferenciji načelnik Policijske uprave Ivica Kostanić:

Ivica Kostanić

Osim toga, prije tri dana u Podsolarskom kraj Šibenika tri maloljetne osobe izazvale su požar bacanjem opušaka. Najviše govora na konferenciji bilo je o najvećem ovogodišnjem požaru, onom u Zatonu i Raslini, gdje je kaže Kostanić, opožareno trideset kuća, a materijalna šteta je velika i još uvijek se procjenjuje:

Ivica Kostanić o požaru

Još uvijek je u tijeku kriminalističko istraživanje o ovom požaru, čije je gašenje izazvalo i niz negativnih reakcija, o čemu je govorio županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić:

Darko Dukić

I Kostanić i Dukić još jednom su građane pozvali na oprez i savjesno ponašanje:

Kostanić i Dukić

Doista, kraj požarne sezone se ne nazire. Tako je jučer od posljedica udara groma u Šibensko-kninskoj županiji izbilo čak devet požara, a jedan je još uvijek aktivan. Radio se o požaru u Podinarju koji gase i zračne snage, jer se radi o teškom i nepristupačnom terenu.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.