Hrvatski radio

Radio Knin

Požari u županiji još nisu ugašeni

25.08.2017.

07:44

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako je jutros izgledalo da se stanje u Šibensko-kninskoj županiji konačno smiruje, požari, ne samo da nisu ugašeni, nego su se pojavili i novi. Ponovno se razbuktao požar u Kistanjama, koji je zahvaljujući kanaderima brzo ugašen, a poslijepodne je gorjelo i u zaleđu Vodica.

Najteže je jučer bilo u zaseocima Popovići, Štrbci i Kozjaci, nedaleko Kistanja, kada je nešto poslije 12 sati buknula vatra koja se pojedinim kućama približila na samo par metara. Kažu nam mještani da je bilo pakleno. Uz pomoć četiri kanadera i dva er traktora, požar je brzo ugašen, a kuće su spašene. Gotovo u isto vrijeme u zaleđu Vodica buknuo je novi požar, koji se brzo širio, ali je i on uskoro stavljen pod nadzor, kazao nam je vodički vatrogasni zapovjednik Ivica Begić.
Požar na Promini, koji je do prije par dan prijetio Drnišu, sada je većim dijelom pod nadzorom gasitelja, međutim, i tamo se jučer u poslijepodnevnim satima vatra ponovno obnovila. Radi učinkovitije prevencije i obrane od požara šibensko-kninski župan Goran Pauk podignuo je razinu pripravnosti Civilne zaštite za jedan stupanj. Pritom bi se organizirale i i civilne ophodnje na ugroženim područjima u županiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.