Hrvatski radio

Radio Knin

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

22.05.2015.

15:30

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća Grada Knina doznali smo tko su ovogodišnji dobitnici nagrada i priznanja koja se dodjeljuju svake godine u povodu Dana grada i blagdana sv. Ante.

Nagradu Grada Knina dobit će Udruga veterana 7. gardijske brigade "Pume" i to za osobite uspjehe u zaštiti i očuvanju digniteta Domovinskog rata, a posebno kroz ulogu ove brigade prije, tijekom i nakon oslobađanja grada Knina u VRO "Oluja". Ista nagrada dodijelit će se i Udruzi veterana 4. gardijske brigade.

Za zasluge u promicanju kulture i umjetnosti i stvaranju kulturnog identiteta grada Knina, grb se dodjeljuje Nadi Hržić. Dobit će ga i Zoran Čavara za zasluge u očuvanju tradicijskih običaja Hrvata iz BIH u gradu Kninu . Za nesebično i požrtvovno pristupanje u obavljanju policijskih zadaća , posthumno grb Grada Knina dodjeljuje se Anti Grabiću.

Plaketa Grada ide u ruke Anđe Mešin i to za 36 puta darovanu krv, zatim Ante Duila, prof. Srednje strukovne škole Kralja Zvonimira za uspjehe u radu sa srednjoškolcima.Naime,  pod njegovim mentorstvom učenici su osvojili brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima. Plaketu će dobiti i Vlado Arežina i to za uspjehe u radu s djecom i mladima s poteškoćama u razvoju i odraslim osobama s invaliditetom.

Gradska priznanja bit će uručena na svečanoj sjednici Gradskoga vijeća koja će se održati 12. lipnja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.