Hrvatski radio

Radio Knin

Predstavljen program proslave 25 obljetnice Oluje

31.07.2020.

17:10

Autor: Nives Hladnić

Predstavljen program proslave 25 obljetnice Oluje

Predstavljen program proslave 25 obljetnice Oluje

Foto: - / -

4. i 5. kolovoza u Kninu će biti državni vrh i puno manje uzvanika nego prošlih godina. Organizatori su pozvali građane da ne dolaze u Knin nego da ovaj povijesni dan za našu Domovinu proslave u svojim mjestima s istaknutim hrvatskim zastavama na prozorima i balkonima te da ostanu odgovorni.

4. kolovoza navečer na Kninskoj tvrđavi održat će se završna svečanost obuke za razvoj vođa "Marko Babić", a nakon nje i tradicionalni prijem ratnih zapovjednika.
Samog 5. kolovoza na Kninskoj tvrđavi zastavu će podignuti hrvatski branitelji koji su to napravili i 95. godine – pripadnici 7. brigade Jasmin Hadžić, Mario Bilać i Eduard Baltić uz nekolicinu suboraca iz drugih postrojbi i članove obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja. Svi uzvanici, program s Tvrđave pratit će na Trgu, preko video-zida, najavio je Zdravko Jakop, državni tajnik Ministarstva obrane

Vijenac će zajedno položiti Ante Gotovina, predstavnik hrvatskih branitelja i ratni zapovjednik u Oluji, Andrej Plenković, predsjednik Vlade, Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora i Zoran Milanović, predsjednik Republike i vrhovni zapovjedni Oružanih snaga. Tim redom će se kasnije održati i prigodno obraćanje.
Cijeli program sastavljen je uz epidemiološke preporuke HZJZ-a. Epidemiolog Pavle Jeličić apelirao je na rizične pojedinca da ostanu doma, a onima koji će doći u Knin je poručio

Doprinos organizaciji i proslavi 25. obljetnice Oluje dat će i šibensko-kninski policajci te, dakako, ljudi iz Knina. Govore načelnik Policijske uprave Ivica Kostanić i gradonačelnik Marko Jelić.

Ministarstvo hrvatskih branitelja dalo je financijsku potporu braniteljskim udrugama da proslavu organiziraju u svim krajevima Lijepe naše.
Svim članovima obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Oluji, Ministarstvo je na kućne adrese poslalo kartu sjećanja sa zamolbom da program ovogodišnje proslave prate na televizoru.
Proslava 5. kolovoza, tog povijesnog dana za našu Domovinu završit će navečer, koncertom bez publike na Tvrđavi, u izravnom prijenosu Hrvatske radiotelevizije. Početak koncerta je u 20 sati, a za 21 i 30 najavljen je vatromet.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.